Általános Szerződési Feltételek (ÁSZF)
és a Házirend

Kedves Vendégeink!

Tisztelettel üdvözöljük Önöket leendő Vendégeink körében! Mielőtt a Paradicsom Apartmant Balatonfüreden lefoglalnák, kérjük, hogy figyelmesen olvassák el a tájékoztatónkat, amely fontos információkat tartalmaz!

Foglalás: A foglalást feltételesen a visszaigazolástól számított 3 napig tartjuk, további visszajelzés hiányában töröljük. Felhívjuk leendő Vendégeink szíves figyelmét, hogy a szálláshelyfoglalás elindításával egyidejűleg kijelentik, hogy az Általános Szerződési Feltételeket elolvasták, megértették és elfogadták.

Általános rendelkezések:

Az Általános Szerződési Feltételek (továbbiakban ÁSZF) azt a szerződéses tartalmat foglalja össze, melyek alapján a Paradicsom Apartman (szálláshely címe: Balatonfüred, Köztársaság u. 1/A. I.em.4.) magánszálláshelyet működtető Keresztesné Itvás Éva (székhely: 8230 Balatonfüred, Köztársaság u. 13/d. fszt. 3., adószám: 55943569-1-39, a továbbiakban: Szolgáltató) elszállásolási szerződést köt Vendégeivel.

Egyedi feltételek nem képezik részét a jelen ÁSZF-nek, de nem zárják ki külön, speciális megállapodások megkötését utazásközvetítőkkel, szervezőkkel, esetlenként más-más, az adottüzletnek megfelelő feltételekkel.

Szerződő felek:

A Szolgáltató által nyújtott szolgáltatásokat a Vendég veszi igénybe. Amennyiben a szolgáltatásokra vonatkozó megrendelést a Vendég közvetlenül a Szolgáltatónak adja le, úgy a Vendég lesz a Szerződő fél.

Amennyiben a szolgáltatásokra vonatkozó megrendelést a Vendég megbízásából egy harmadikszemély (továbbiakban Közvetítő) adja le a Szolgáltatónak, az együttműködés feltételeit a Szolgáltató és a Közvetítő közötti megállapodás szabályozza. Ebben az esetben a Szolgáltató nem köteles vizsgálni, hogy a harmadik személy jogszerűen képviseli-e a Vendéget.

Szállásfoglalás:

A személyesen, telefonon, vagy e-mailben történt érdeklődésre, a Szolgáltató 24 órán belül árajánlatot küld. Amennyiben az árajánlat elnyerte a Vendég tetszését, kérjük, hogy írásban erősítse meg foglalási szándékát. A megerősítéssel a Vendég elfogadja az árajánlatban szereplő feltételeket, és megrendeli a szolgáltatást. A megrendelést minden esetben a Szolgáltató írásban igazolja vissza. A Vendég írásban leadott foglalása és a Szolgáltató általi írásban megküldött visszaigazolás Szerződésnek minősül.

A szolgáltatás igénybevételének feltétele, hogy a Vendégek személyazonosságukat a törvényes előírásoknak megfelelően, az Apartman elfoglalása előtt igazolják. Az apartmanban bejelentés nélkül senki sem lakhat, kizárólag a visszaigazolásban leírtaknak megfelelően, a bejelentett Vendégek tartózkodhatnak. Ezért kérjük Vendégeinket, hogy a szálláson látogatókat ne fogadjanak!

Szállás módosítása:

Előzetes egyeztetés alapján, a szabad kapacitás függvényében lehetőség van a már véglegesített és visszaigazolt foglalás más dátumra történő áthelyezésére, vagy a létszám módosítására, így a módosított visszaigazolás válik érvényessé. Módosítás esetén a befizetett előleg az adott naptári évben használható fel. A lefoglalt időpont idő előtti elutazás esetén szállásdíjat nem térítünk vissza.

Előleg:

Az előleg úgy a Vendég, mint a Szolgáltató biztosítékaként szolgál. Az előleg összege a teljes szállásdíj összegének 20 %-a. Az előleg megfizetése a visszaigazolás dátumától számított 4 napon belül esedékes, amely történhet átutalással, vagy postai úton. Amennyiben az előleg megérkezik a szállás garantált, amennyiben nem érkezik meg, a foglalást nem tudjuk érvényesnek tekinteni, töröljük.

Fizetési feltételek:

  1. Előleg a teljes szállásdíj összegének 20 %-a 4 napon belül,
  2. A fennmaradó összeg, valamint az idegenforgalmi adó fizetése érkezéskor a bejelentő lap kitöltése után a szállás igénybevételekor a helyszínen készpénzben esedékes.

Az előleg átutalásához szükséges bankszámlaszám:

Keresztesné Itvás Éva 11773487-01694347 (OTP)

Elfogadott fizetőeszközök:

– Készpénz,

– Banki átutalás

Elfogadott valuta: HUF

Lemondási feltételek és díjak:

A szállást lemondását írásban kérjük! (e-mailben, vagy postai úton)

  • 15 nappal érkezés előtt: a lemondás kötbérmentesen lemondható, az előleg teljes összegét visszaküldjük,
  • 15 napon belül visszamondott foglalás esetén:


1/ Lehetőség van a már visszaigazolt foglalás – előzetes egyeztetés alapján – más dátumra történő áthelyezésére, így a módosított foglalás válik érvényessé. Módosítás esetén a befizetett előleg az adott naptári évben használható fel.

2/ 15 napon belül visszamondott foglalás esetén az előleget nem áll módunkban visszafizetni csak abban az esetben, amennyiben a lemondott időszakot újra értékesíteni tudtuk. Ekkor az előleget visszafizetjük.

  • Ha a Vendég a szállás szolgáltatás igénybevételét előlegfizetéssel biztosította, és az érkezési napon nem érkezik meg (és írásos lemondás sem érkezik), a Szolgáltató a Szerződésben meghatározott mértékű megfizetett előleg teljes összegét kötbérként érvényesíti. Ebben az esetben a szállást a Vendég részére az érkezési napot követő nap déli 12:00 óráig fenntartja, majd ezt követően a Szolgáltató szolgáltatási kötelezettsége megszűnik.

Bejelentkezés: (check-in)

A Vendégnek joga van a bérelt Apartmant érkezés napján 14:00 órától elfoglalni. Kérjük, hogy a 14 óra utáni érkezés várható időpontját előzetesen a 06 70 211 9965 telefonszámon jelezzék, hogy a helyszínen személyesen tudjuk Önöket fogadni.

Fontos, hogy az okmányaikat (személyi igazolvány vagy útlevél, és lakcímkártya) a bejelentő lap kitöltése céljából feltétlenül hozzák magukkal. Ekkor történik – a visszaigazolásban foglaltak szerint – a fennmaradó szállás- és egyéb szolgáltatás díjának kiegyenlítése, valamint a kulcsátadás is.

Kijelentkezés: (check-out)

Az Apartmant az utazás napján 10:00 óráig kell elhagyni, illetve külön megállapodás, vagy pótdíj fizetés ellenében az Apartmant a Vendég később is jogosult elhagyni. Ekkor történik a kulcsok visszavétele. Távozáskor az Apartmant a Szolgáltató ellenőrzi, és az esetleges kár/károk okozása esetén, az ebből fakadó költségeket a Vendég köteles elutazása előtt a helyszínen megtéríteni.

Árak:

Áraink Ft/éjszakára vonatkozó árak, amelyet ÁFA nem terhel.
(ettől eltérőket külön feltüntetjük)
Nem tartalmazza azonban az Idegenforgalmi adót.

Kedvezmények:

Az egyes igénybe vehető szezonális, gyermek- és egyéb kedvezményeket az adott ajánlatnál feltüntetjük.

A Szolgáltató a meghirdetett árait előzetes bejelentés nélkül (például: csomagárak vagy egyéb kedvezmények okán) megváltoztathatja. Amennyiben a Vendég szállást foglalt és azt a Szolgáltató írásban visszaigazolta, úgy ezen a szállásáron a Szolgáltató már nem változtathat. A Szolgáltató aktuális árai a Paradicsom Apartman – Balatonfüred honlapján​ www.paradicsomapartman.hu ​megtalálhatók.

Parkolás:

Az érkező Vendégek részére az épület előtti parkoló térítésmentesen rendelkezésre áll. A parkolóban hagyott gépjárműben keletkezett károkért a Szolgáltató semmilyen felelősséggel nem tartozik. A parkolóban a KRESZ előírásai szerint kell közlekedni.

Egyéb:

A Vendégek által szálláshelyre behozott olyan elektromos készülékek üzembe helyezése előtt, melyek nem tartoznak a megszokott utazási szükségletek közé, ki kell kérni a Szolgáltató hozzájárulását.

A csendrendeletre való tekintettel megkérjük a Vendégeinket, hogy 22.00 órától 08.00 óráig az Apartmanban ne hangoskodjanak, mások pihenését tartsák tiszteletben!

Az Apartmanban felejtett értékeket 2 hónapig őrizzük meg, és amennyiben jelzik, a megadott címre postázzuk.

Felhívjuk figyelmüket, hogy a Szolgáltatónak nem áll módjában felelősséget vállalni és kártérítést fizetni az önhibáján kívül történt eseményekből eredő károkért (pl. természeti csapás, jégeső, tűz, áramszünet, parkolóban keletkezett gépjármű sérülése stb., továbbá a Vendégeknél lévő vagy az Apartmanban tárolt értékpapír, készpénz vagy egyéb értéktárgy tekintetében sem.

A szerződés teljesítésének elutasítása, a szolgáltatási kötelezettség megszűnése:

A Szolgáltató jogosult a szállásszolgáltatásra szóló Szerződést azonnali hatállyal felmondani, így a szolgáltatások nyújtását megtagadni, ha:

– A Vendég a szálláshely biztonságával, rendjével, annak alkalmazottjaival kifogásolhatóan, durván viselkedik, alkohol, vagy drogok befolyása alatt áll, fenyegető, sértő, vagy más elfogadhatatlan viselkedést tanúsít.

  • A Vendég fertőző betegségben szenved.
  • A Vendég nem teljesíti a Szerződésben meghatározott előlegfizetési kötelezettségét a meghatározott időpontig.
  • Amennyiben a Szolgáltató és a Vendég közötti Szerződés „vis major” okokból nem teljesül, a szerződés megszűnik.

HÁZIREND

Házirendünk célja, hogy Vendégeinknek nyugodt, kellemes pihenést biztosítsunk, és elkerüljük a kellemetlenségeket.

Leltár:

Az apartman 6 fő részére felszerelt, kérjük Vendégeinket, hogy az apartman átvételekor a kifüggesztett leltár teljességét ellenőrizzék. Amennyiben hiányosságot észlelnek a leltárlistában, az érkezésüktől számított 1 órán belül jelezzék, hogy a hiányzó eszközök pótlása megtörténjen.

Az apartman berendezési tárgyainak a használata:

Kérjük a berendezési tárgyak rendeltetésszerű használatát! A szobák berendezését és felszerelését, beleértve a törölközőket, plédeket, ágyneműt stb. az apartmanból kivinni nem lehet, a bútorokat átrendezni kizárólag a Szolgáltató beleegyezésével lehet.

Tisztelettel megkérjük Önöket, hogy használják az ablakokon és az erkélyajtón lévő szúnyoghálókat, hogy az esetlegesen beszállt szúnyogokat, rovarokat ne kelljen csapkodni, fogdosni.

Amennyiben elhagyják az Apartmant, kérjük, hogy minden esetben zárják be az ajtót és az ablakokat, győződjenek meg, hogy az elektromos berendezések, vízcsapok el vannak zárva, illetve a légkondicionáló nem maradt bekapcsolt állapotban.

Bármilyen meghibásodást észlel kérjük azonnal, haladéktalanul jelezze a Szolgáltató felé!

Az átadott szobakulcsok elvesztése esetén a Vendégek haladéktalanul kötelesek szólni a Szolgáltatónak, és az ezzel járó költségeket megtéríteni. (ajtó kinyitás, zárcsere stb.)

Dohányzás: Dohányozni csak a szabadban a kijelölt helyen van lehetőség!

Étkezés:

Az apartman 6 fő önellátására felszerelt konyhával rendelkezik, ahol lehetőség van egyszerű ételek elkészítésére. A mikrohullámú sütőbe kérjük, hogy ne tegyenek be fémet tartalmazó tárgyat, illetve gondoskodjanak a berendezések és a háztartási gépek rendeltetésszerű használatáról!

Kérjük, a szobákban ne étkezzenek, ezt csak a konyhában, és az étkezőben tegyék!

Takarítás:

Vendégeink az Apartmant tisztán kapják és ottlétük alatt maguk gondoskodnak a tisztaságról. Kérjük, hogy őrizzék az Apartman tisztaságát.

Szemételhelyezés:

A háztartási szemét gyűjtése a konyhában, ill. a fürdőszobában elhelyezett szemetesekben lehetséges.

Egyéb:

Az Apartmanban felejtett értékeket 2 hónapig őrizzük meg, és amennyiben jelzik, a megadott címre postázzuk.

Az Apartman nem alkalmas bulik, leány- és legénybúcsúk megrendezésére, így kérjük, hogy ne is foglalják!
Nem megengedett a dohányzás!
Háziállatot nem tudunk fogadni!
Szép Kártyát nem fogadunk el!

Szeretettel várjuk az érkezésüket! Élményekben gazdag nyaralást, jó pihenést kívánunk a Paradicsom Apartmanban Balatonfüreden!

paradicsomapartman.hu | Motor: WP | Sablon: Netstilus | Kinézet: K@tilla | Tartalom: Paradicsom Apartman Balatonfüred

Felhívjuk a figyelmet, hogy az oldal „cookie”-kat (sütiket) használ. Fontos azonban tudni, hogy ezek semmilyen adatot nem tárolnak illetve küldenek az oldal látogatóiról vagy böngészési szokásairól, csak is az oldal használatát segítik. Weboldalunk használatával Ön beleegyezik a cookie-k használatába. Ha mégsem szeretné akkor az internetböngésző beállításainak megváltoztatásával a sütik küldése letiltható!

Adatkezelési tájékoztató

2021 - 2022 © Paradicsom Apartman Balatonfüred