Általános Szerződési Feltételek (ÁSZF)
és a Házirend

Kedves Vendégeink!

Mielőtt a Paradicsom Apartmant Balatonfüreden lefoglalnák, kérjük, hogy figyelmesen olvassák el az Általános Szerződési Feltételeket (ÁSZF) és a Házirendről szóló tájékoztatónkat, amelyek fontos információkat tartalmaznak!

Általános rendelkezések:

Foglalás: Feltételesen a foglalást az ajánlattól számított 3 napig tartjuk, további visszajelzés hiányában töröljük. Felhívjuk leendő Vendégeink szíves figyelmét, hogy a szálláshelyfoglalás elindításával egyidejűleg kijelentik, hogy az Általános Szerződési Feltételeket és a Házirendet elolvasták, megértették és elfogadták.

Az Általános Szerződési Feltételek (továbbiakban ÁSZF) azt a szerződéses tartalmat foglalja össze, melyek alapján a Paradicsom Apartman (szálláshely címe: Balatonfüred, Köztársaság u. 1/A. I.em.4.) magánszálláshelyet működtető Keresztesné Itvás Éva (székhely: 8230 Balatonfüred, Köztársaság u. 13/d. fszt. 3., adószám: 55943569-1-39, a továbbiakban: Szolgáltató) elszállásolási szerződést köt Vendégeivel.

Egyedi feltételek nem képezik részét a jelen ÁSZF-nek, de nem zárják ki külön, speciális megállapodások megkötését utazásközvetítőkkel, szervezőkkel, esetlenként más-más, az adott üzletnek megfelelő feltételekkel.

Szerződő felek:

A Szolgáltató által nyújtott szolgáltatásokat a Vendég veszi igénybe. Amennyiben a szolgáltatásokra vonatkozó megrendelést a Vendég közvetlenül a Szolgáltatónak adja le, úgy a Vendég lesz a Szerződő fél.

Abban az esetben, ha a szolgáltatásokra vonatkozó megrendelést a Vendég megbízásából egy harmadik személy (továbbiakban Közvetítő) adja le a Szolgáltatónak, az együttműködés feltételeit a Szolgáltató és a Közvetítő közötti megállapodás szabályozza. Ebben az esetben a Szolgáltató nem köteles vizsgálni, hogy a harmadik személy jogszerűen képviseli-e a Vendéget.

Szállásfoglalás:

A személyesen, telefonon, vagy e-mailben történt érdeklődésre, a Szolgáltató 24 órán belül árajánlatot küld. Örömünkre szolgál, ha az árajánlat elnyerte a Vendég tetszését, és kérjük, hogy írásban erősítse meg foglalási szándékát. A megerősítéssel a Vendég elfogadja az árajánlatban szereplő feltételeket, és megrendeli a szolgáltatást. A Szolgáltató a megrendelést minden esetben írásban igazolja vissza. A Vendég írásban leadott foglalása és a Szolgáltató általi írásban megküldött visszaigazolás Szerződésnek minősül.

A szolgáltatás igénybevételének feltétele, hogy a Vendégek személyazonosságukat a törvényes előírásoknak megfelelően, az Apartman elfoglalása előtt igazolják. Az apartmanban bejelentés nélkül senki sem lakhat, kizárólag a visszaigazolásban leírtaknak megfelelően, a bejelentett Vendégek tartózkodhatnak. Ezért kérjük Vendégeinket, hogy a szálláson látogatókat ne fogadjanak!

Szállás módosítása:

Előzetes egyeztetés alapján, a szabad kapacitás függvényében lehetőség van a már véglegesített és visszaigazolt foglalás más dátumra történő áthelyezésére, vagy a létszám módosítására, így a módosított visszaigazolás válik érvényessé. Módosítás esetén a befizetett előleg az adott naptári évben használható fel. A lefoglalt időpont idő előtti elutazás esetén szállásdíjat nem térítünk vissza.

Előleg:

Úgy a Vendég, mint a Szolgáltató biztosítékaként szolgál az előleg, melynek összege a teljes szállásdíj összegének 20 %-a, egy éjszakás foglalás esetén 50 %. Az előleg megfizetése a visszaigazolás dátumától számított 3 napon belül esedékes, amely történhet átutalással, vagy postai úton. Amikor az előleg megérkezik a szállás garantált, amennyiben az előleg nem érkezik meg, a foglalást nem tudjuk érvényesnek tekinteni, töröljük.

Fizetési feltételek:

 • Előleg a teljes szállásdíj összegének 20 %-a, 1 éjszakai szállásfoglalás esetén 50 %, 3 napon belül.
 • A fennmaradó összeg, továbbá az idegenforgalmi adó fizetése érkezéskor a bejelentő lap kitöltése után, a szállás igénybevételekor a helyszínen készpénzben esedékes.

Az előleg átutalásához szükséges bankszámlaszám:

Keresztesné Itvás Éva 11773487-01694347 (OTP)

Elfogadott fizetőeszközök:

– Készpénz,

– Banki átutalás

Elfogadott valuta: HUF

Lemondási feltételek és díjak:

A szálláslemondást írásban kérjük! (e-mailben, vagy postai úton)

 • Amennyiben a Vendég legkésőbb érkezése napját megelőző 10-ik napig írásban jelzi, hogy lemondja foglalását, a befizetett előleg teljes összege 10% kezelési költség levonását követően visszautalásra kerül. A visszautalást Szállásadó a lemondástól számított 10 napon belül teljesíti a Vendég által megadott számlaszámra.
 • Ellenkező esetben a 10% kezelési költség levonását követően akkor térítjük vissza az előleg összegét, ha a visszamondott időpontot újra értékesíteni tudjuk. Amennyiben a visszamondott időpontot nem sikerül újra értékesíteni, úgy a Vendég által befizetett előleg az Apartman tulajdonába kerül szolgáltatás nyújtása nélkül.
 • Lehetőség van a már visszaigazolt foglalás – előzetes egyeztetés alapján – más dátumra történő áthelyezésére, így a módosított foglalás válik érvényessé. Módosítás esetén a befizetett előleg az adott naptári évben használható fel.
 • Ha a Vendég a szállás szolgáltatás igénybevételét előlegfizetéssel biztosította, és az érkezési napon nem érkezik meg és írásos lemondást sem küldött, akkor a Szolgáltató a Szerződésben meghatározott mértékű és megfizetett előleg teljes összegét kötbérként érvényesíti. Ebben az esetben a szállást a Vendég részére az érkezési napot követő nap déli 12:00 óráig fenntartja, majd ezután a Szolgáltató szolgáltatási kötelezettsége megszűnik.

Bejelentkezés: (check-in)
A Vendégnek joga van a bérelt Apartmant érkezés napján 14:00 órától elfoglalni. Kérjük, hogy a 14 óra utáni érkezés várható időpontját előzetesen a 06 70 211 9965 telefonszámon jelezzék, hogy a helyszínen személyesen tudjuk Önöket fogadni.

Fontos, hogy az okmányaikat (személyi igazolvány vagy útlevél, és lakcímkártya) a bejelentő lap kitöltése céljából feltétlenül hozzák magukkal. Ekkor történik – a visszaigazolásban foglaltak szerint – a fennmaradó szállás- és egyéb szolgáltatás díjának kiegyenlítése, valamint a kulcsátadás is.

Kijelentkezés: (check-out)
Az Apartmant az utazás napján 10:00 óráig kell elhagyni, illetve külön megállapodás, vagy pótdíj fizetés ellenében az Apartmant a Vendég később is jogosult elhagyni. Ekkor történik a kulcsok visszavétele. Távozáskor az Apartmant a Szolgáltató ellenőrzi, és az esetleges kár/károk okozása esetén, az ebből fakadó költségeket a Vendég köteles elutazása előtt a helyszínen megtéríteni.

Árak:

Áraink Ft/éjszakára vonatkozó árak, amelyet ÁFA nem terhel.
(ettől eltérőket külön feltüntetjük)
Nem tartalmazza azonban az Idegenforgalmi adót.

Kedvezmények:
Az egyes igénybe vehető szezonális, gyermek- és egyéb kedvezményeket az adott ajánlatnál feltüntetjük. A Szolgáltató a meghirdetett árait előzetes bejelentés nélkül (például: csomagárak vagy egyéb kedvezmények okán) megváltoztathatja. Amennyiben a Vendég szállást foglalt és azt a Szolgáltató írásban visszaigazolta, úgy ezen a szállásáron a Szolgáltató már nem változtathat. A Szolgáltató aktuális árai a Paradicsom Apartman – Balatonfüred honlapján ​megtalálhatók.

Parkolás:

Az érkező Vendégek részére az épület előtti parkoló térítésmentesen rendelkezésre áll. A parkolóban hagyott gépjárműben keletkezett károkért a Szolgáltató semmilyen felelősséggel nem tartozik. A parkolóban a KRESZ előírásai szerint kell közlekedni.

Egyéb:

 • A Vendégek által szálláshelyre behozott olyan elektromos készülékek üzembe helyezése előtt, melyek nem tartoznak a megszokott utazási szükségletek közé, ki kell kérni a Szolgáltató hozzájárulását.

 • A csendrendeletre való tekintettel megkérjük a Vendégeinket, hogy 22.00 órától 08.00 óráig az Apartmanban ne hangoskodjanak, mások pihenését tartsák tiszteletben!
 • Az Apartmanban felejtett értékeket 2 hónapig őrizzük meg, és amennyiben jelzik, a megadott címre postázzuk.

 • Felhívjuk figyelmüket, hogy a Szolgáltatónak nem áll módjában felelősséget vállalni és kártérítést fizetni az önhibáján kívül történt eseményekből eredő károkért (pl. természeti csapás, jégeső, tűz, áramszünet, parkolóban keletkezett gépjármű sérülése stb., továbbá a Vendégeknél lévő vagy az Apartmanban tárolt értékpapír, készpénz vagy egyéb értéktárgy tekintetében sem.

A szerződés teljesítésének elutasítása, a szolgáltatási kötelezettség megszűnése:

 • A Vendég a szálláshely biztonságával, rendjével, annak alkalmazottjaival kifogásolhatóan, durván viselkedik, alkohol, vagy drogok befolyása alatt áll, fenyegető, sértő, vagy más elfogadhatatlan viselkedést tanúsít.
 • Fertőző betegségben szenved.
 • Nem teljesíti a Szerződésben meghatározott előlegfizetési kötelezettségét a meghatározott időpontig.
 • Amennyiben a Szolgáltató és a Vendég közötti Szerződés „vis major” okokból nem teljesül, a szerződés megszűnik.

Házirend

Célunk, hogy Vendégeinknek nyugodt, kellemes pihenést biztosítsunk, és elkerüljük a kellemetlenségeket.

Az átadott Apartmant egyszerre csak egy párnak, családnak, baráti társaságnak adjuk ki, sem más Vendégek, sem pedig a tulajdonos nem lesz jelen.

Leltár:

Kérjük Vendégeinket, hogy az Apartman átvételekor a kifüggesztett leltár teljességét ellenőrizzék. Az Apartman 6 fő részére felszerelt. Amennyiben hiányosságot észlelnek a leltárlistában, az érkezésüktől számított 1 órán belül jelezzék, hogy a hiányzó eszközök pótlása megtörténjen.

A berendezési tárgyak a használata:

Berendezési tárgyak rendeltetésszerű használatát kérjük! A szobák berendezését és felszerelését, beleértve a törölközőket, plédeket, ágyneműt stb. az Apartmanból kivinni nem lehet, a bútorokat átrendezni kizárólag a Szolgáltató beleegyezésével lehet.

Tisztelettel megkérjük Önöket, hogy használják az ablakokon és az erkélyajtón lévő szúnyoghálókat, hogy az esetlegesen beszállt szúnyogokat, rovarokat ne kelljen csapkodni, fogdosni.

Amennyiben elhagyják az Apartmant, kérjük, hogy minden esetben zárják be az ajtót és az ablakokat, győződjenek meg, hogy az elektromos berendezések, vízcsapok el vannak zárva, illetve a légkondicionáló nem maradt -e bekapcsolt állapotban.

Bármilyen meghibásodást észlel kérjük azonnal, haladéktalanul jelezze a Szolgáltató felé!

Az átadott szobakulcsok elvesztése esetén a Vendégek haladéktalanul kötelesek szólni a Szolgáltatónak, és az ezzel járó költségeket megtéríteni. (ajtó kinyitás, zárcsere stb.)

Étkezés:

A szálláshely 6 fő önellátására felszerelt konyhával rendelkezik, ahol lehetőség van egyszerű ételek elkészítésére. A mikrohullámú sütőbe ne tegyenek be fémet tartalmazó tárgyat, illetve gondoskodjanak a berendezések és a háztartási gépek rendeltetésszerű használatáról!

Ne étkezzenek a szobákban, ezt csak a konyhában, és az étkezőben tegyék!

Takarítás:

Valamennyi Vendégünk az Apartmant tisztán kapja és ottlétük alatt maguk gondoskodnak a tisztaságról. Az a kérésünk, hogy őrizzék meg az Apartman tisztaságát.

Szemételhelyezés:

Háztartási szemét szelektív gyűjtése a konyhában, ill. a fürdőszobában elhelyezett szemetesekben lehetséges.

Dohányzás:

A dohányzás és a nyílt láng használata az épületen belül és az apartmanban szigorúan TILOS! Az apartmanban füstjelző készülék üzemel. Dohányozni az épület előtt van lehetőség! Amennyiben a be nem tartott jogszabály miatt intézkedés történik a szállásadóval szemben úgy annak költségét a jogsértő köteles megtéríteni. Ez az intézkedés feljelentést és egyéb eljárást vonhat maga után.

Egyéb:

 • A megtalált és nálunk felejtett értékeket 2 hónapig őrizzük meg, és amennyiben jelzik, a megadott címre postázzuk.
 • Tájékoztatjuk Önöket, hogy az apartmanunk a pihenésre és nyugalomra vágyó Vendégeket várja, nem alkalmas bulik, leány- és legénybúcsúk megrendezésére!
 • Háziállatot nem tudunk fogadni!
 • Szép Kártyával történő fizetés nem lehetséges!

Bármilyen kérdés, vagy kérés esetén készséggel állok rendelkezésükre!

Együttműködésüket megköszönöm, kellemes pihenést és kikapcsolódást kíván Balatonfüreden az Önök Szolgáltatója: Éva

paradicsomapartman.hu | Motor: WP | Sablon: Netstilus | Kinézet: K@tilla | Tartalom: Paradicsom Apartman Balatonfüred

Felhívjuk a figyelmet, hogy az oldal „cookie”-kat (sütiket) használ. Fontos azonban tudni, hogy ezek semmilyen adatot nem tárolnak illetve küldenek az oldal látogatóiról vagy böngészési szokásairól, csak is az oldal használatát segítik. Weboldalunk használatával Ön beleegyezik a cookie-k használatába. Ha mégsem szeretné akkor az internetböngésző beállításainak megváltoztatásával a sütik küldése letiltható!

Adatkezelési tájékoztató

2021 - 2024 © Paradicsom Apartman Balatonfüred